Povestea din spatele tocurilor înalte ale lui Marilyn Monroe

Povestea din spatele tocurilor înalte ale lui Marilyn Monroe

Pantoful clasic cu toc înalt, subțire, cunoscut și sub denumirea de „pump”, este negru sau bej, fără catarame, ținut doar de piciorul lipit de branț. O altă caracteristică distinctivă este decolteul profund decupat în partea din față. Astăzi, termenul „pump” este folosit doar pentru a descrie pantofii pentru femei, dar bărbații sunt purtătorii originali ai stilului. „Invenția sa este larg contestată. Unii istorici cred că a evoluat din pantofi cu platformă, ajungând la peste 50 cm înălțime, care erau populari printre aristocrații bogați înainte de a deveni popular printre dansatorii exotici. Femeile și-au îndreptat inițial atenția către acei pantofi simpli și plătiți și abia apoi au apărut tocurile și diverse decorațiuni precum catarame, panglici și alte detalii moderne.

Designerul de modă francez Roger Vivier a creat pantofi cu vârful ascuțit și tocuri subțiri de 5-7 cm în 1955. Deci, cei mai populari pantofi pentru femei nu au nici măcar 70 de ani! Cu toate acestea, ei au devenit celebru prin Salvatore Ferragamo, care „a ridicat“ femei prin adăugarea de tocuri de 10 cm la aceste pantofi. Designerul a creat acest model special pentru diva de la sfârșitul anilor 50 Marilyn Monroe pentru filmul „Unii îl preferă fierbinte”.

Încă de la începuturile sale, pantofii cu toc înalt au suferit multe schimbări: călcâiul devine mai înalt sau mai mic. Acești pantofi au fost și sunt în continuare cei mai populari pantofi de damă. Acestea adaugă instantaneu strălucire la orice tinuta, fie formale sau casual. Pe lângă faptul că îi fac să pară mai înalți, reglează postura și pun accentul pe vițe, fese și piept. tocuri înalte lungesc picioarele și pentru a face boltei piciorului mai definit. Aceste pantofi sunt potrivite pentru aproape toate ocaziile, dar nu sunt tipul de pantofi care sunt proiectate pentru a fi purtate în fiecare zi.

Vezi ofertele noastre cu tocuti înalte de la brandurle Casadei, Baldinini, H'oro Nero,Le Silla: