Stilul regal

Stilul regal

Între luăm rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a și așteptăm cu nerăbdare noul sezon al The Crown, noi, cei de la PEPINA, ne-am uitat la câteva dintre elementele de bază ale garderobei regale ale celui mai longeviv monarh al Marii Britanii.Îmbrăcămintea


În 70 de ani pe tron, regina a îndeplinit peste 21.000 de angajamente regale și a vizitat peste 120 de țări. Garderoba ei este întotdeauna impecabilă și prezintă ținute viu colorate și croiuri de protocol regal, realizate din mătasea ei preferată din Singapore. Un fapt curios este că Reginei nu-i place să irosească banii, iar hainele sunt adesea refăcute pentru a servi din nou. Ținutele acoperă întotdeauna genunchii și includ adesea elemente naturale sau culturale caracteristice locului vizitat. Astfel, Regina demonstrează respect pentru gazde.


Accesorii


Pălăria este un accesoriu regal indispensabil. Cu Regina, se asortează întotdeauna la culoare cu ținuta ei strălucitoare și o ajută să nu treacă niciodată neobservată. Pe lângă faptul că sunt un instrument pentru a atrage atenția, pălăriile sunt profund legate de tradițiile regale.Până la mijlocul anilor 1950, femeile se considerau indecent să-și sufle părul, așa că doamnele din clasa superioară erau coafate cu grijă și întotdeauna cu o pălărie potrivită pentru ocazie - de la berete moi în așa-numita pălăriile halo, matadorii preferați ai Reginei Elisabeta, denumite și „Marinarul” sau „Boater” (o pălărie cu formă cilindrică și vizor dur) la așa-numitele cască / fascinator decorat cu pene, flori și alte ornamente naturale. Acestea acoperă părul doar parțial și sunt caracteristice stilului recent popular „Gatsby”.Genți


Relativ conservator când vine vorba de genți. În ultimele 7 decenii, ea a purtat doar 6 modele diferite ale brandului britanic Launer, favorita ei incontestabilă fiind Triviata. Actrițele Olivia Colman (în serialul „The Crown”) și Helen Mirren (în filmul „The Queen”) poartă exact acest lucru atunci când sunt transformate în imaginea Elisabetei a II-a.Eșarfe și mănuși


Un alt element distinctiv al garderobei lui Elizabeth sunt eșarfele. Nu este un secret pentru nimeni că este loială brandului francez Hermes, iar printre motivele ei preferate se numără carouri sau florale, cu cai sau câini.Mănușile au fost de mult timp un element care nu este obligatoriu al protocolului regal, dar curtea regală admite că acestea intră în uz ori de câte ori regina are mai multe întâlniri care implică o serie de strângeri de mână.


Încălțăminte


Desigur - vom acorda o atenție deosebită pantofilor. Este un fapt curios că regina Elisabeta a II-a preferă un model anume al firmei londoneze Anello & Davide. Până în anii 1960, acestea au fost produse de compania regală Rayne. Când au încetat activitatea, regina a contactat unul dintre meșterii regali - David Hyatt. El a fondat compania Anello & Davide, ai cărei pantofi i-a purtat Regina până la sfârșitul domniei.Pentru a face pantofii Elisabetei a II-a, se folosește o matriță din lemn cu dimensiunile exacte ale picioarelor ei - doar al 36-lea număr. Pielea de vițel de calitate este decorată cu o cataramă sau o panglică din bronz.

Reginei nu-i place extravaganța. Pantofii ei au o grijă deosebită și sunt reparați de cizmarul regal. Primește doar 1-2 perechi noi pe an. Palatul Buckingham are o persoană special angajată care are grijă de pantofii Reginei Elisabeta a II-a. Fiecare pereche este curățată după purtare, scoasă afară la aer și depozitată într-un bumbac.

Este puțin cunoscut faptul că, înainte ca Regina Elisabeta a II-a să-și pună pantofii pentru prima dată, a existat o domană care le poartă o vreme. Deci este sigur că vor fi confortabili. Acest lucru este împărtășit în „The Other Side of the Coin: The Queen” de către femeia care a făcut această lucrare - Angela Kelly, designer de modă și confident al Reginei.

Este bine cunoscut faptul că Regina urăște pantofii cu platformă. Există chiar o interdicție neoficială pentru doamnele din familia regală să poarte una. Deși Kate Middleton poartă uneori pantofi cu platformă, nu se întâmplă niciodată în prezența Majestății Sale.


Încălțăminte specială pentru încoronare


Aceasta este o dovadă în plus că stilul este etern, iar Regina Elisabeta a II-a rămâne în istoria modei ca un simbol al esteticii și gustului și va continua să inspire designerii în viitor. De-a lungul vieții, Elisabeta a II-a nu a cedat tendințelor excentrice ale modei, ci și-a conturat propria semnătură în îmbrăcăminte, care a purtat un mesaj de stabilitate și statornicie. Ea lasă în urma ei un bun exemplu de promisiune îndeplinită de datorie și de slujire credincioasă față de țară și comunitate Britanic, devine un unificator al națiunii, iar exemplul ei de îmbinare cu pricepere a clasei regale cu modestia, diplomația și gustul rafinat va fi urmat nu numai la curtea regală.
                (Pantofii de încoronare a Reginei, 1953)                
 (Colecția de primăvară/vară 2020, Roger Vivier)Aceasta este o dovadă în plus că stilul este etern, iar Regina Elisabeta a II-a rămâne în istoria modei ca un simbol al esteticii și gustului și va continua să inspire designerii în viitor. De-a lungul vieții, Elisabeta a II-a nu a cedat tendințelor excentrice ale modei, ci și-a conturat propria semnătură în îmbrăcăminte, care a purtat un mesaj de stabilitate și statornicie. Ea lasă în urma ei un bun exemplu de promisiune îndeplinită de datorie și de slujire credincioasă față de țară și comunitate Britanic, devine un unificator al națiunii, iar exemplul ei de îmbinare cu pricepere a clasei regale cu modestia, diplomația și gustul rafinat va fi urmat nu numai la curtea regală.